Ka-servis.cz půjčovna lodí, prodejna vodáckého vybavení

Login Heslo
Registrovat

Akce Kanoeclubu

Vodácké akce pořádané občanským sdružením Kanocelub

Rakouské řeky pro začátečníky

15. 05. 2019 - 19. 05. 2019

Přihláška »

Místo: Rakousko
Řeka: Moll, Isel,aj.
Cena: 5.700,- Kč

Ahoj lidi,

ale jooo…trvá mi to, voláte, píšete, chcete informace. Máte je mít – RAKOUSKO PRO ZAČÁTEČNÍKY je tady! Tedy alespoň možnost se zaregistrovat. Našlápnutá akce sebou přinese krásu průzračných řek, neopakovatelnou scenérii alpských štítů, pohodové instruktory a super bandu lidí. Do toho nějaký ten lehký adrenalin, aby to bylo trochu dobrodružný. Divoká voda, výšlapy do hor, bobovka, kytary, večery u ohně nejen s kytarama, sígrovy lumpárny, lumpárny páchané na Sígrovi, natržené bránice od smíchu a obrovská kopa zážitků. To vše pod vedením zkušených instruktorů, šílenců s hromadou netradičních nápadů, takže na nudu prostě nezbude čas. Ale to určitě víte…:)
Dokonce budou k dispozici i zkušení zadáci (v omezeném množství) pro jedince, kteří se bojí. Musíte si nás ale předcházet, to je jasný :D.

Co nás čeká?
Přesný program vyřešíme až pár dní před odjezdem, kdy budeme znát počasí a vodní stavy u jednotlivých řek. Každopádně procestujeme velkou část Rakouska, splujete si 5 různých řek a vyrazíte s Lukášem na odpolední výšlapy do hor, soutěsek a nádherných vyhlídek. Pokud budou podmínky příznivé, viděl bych to následovně.
Výběr řek
Möll – ww I – II+ – začíná jako naše Vltava, několik kilometrů jenom mírně teče, tak bude hromada času si osahat kormidlování a ověřit kvality háčka. Nebo ověřit kvalitu kormidlování a osahat háčka, jak kdo chce :D. Zhruba po šesti kilometrech začíná obtížnost zvolna stoupat a po pár kilometrech dojedeme přímo do našeho prvního kempu. Pokud by se přihlásili samí ostřílení borci, tuto řeku vynecháme a sáhneme do alternativního plánu.
Isel – ve spodním úseku (ww I-II) opět nabídne poklidné splutí, pro trochu větší adrenalin si vyrazíme na vrchní úsek z Hoppenu, kde se pěkně pohoupáme a občas nás pozlobí nějaký ten schovaný váleček (ww II-III+).
Salza – řeka učitelka, čarokrásná. Ta, která shovívavě odpouští začátečnické chyby, aby vás po chvíli pěkně zatahala za vlasy. Dravá i něžná. (ww I-III+)
Enns – vodnatá krajinovka, kde o nádherná panorámata Alp nebude nouze. Zasněžené štíty hor a řeka, která se zasněně povaluje v náruči hlubokého údolí. Zhruba v půlce sjížděného úseku máme pro vás úžasné překvapení. Začátek i konec trochu pozlobí, ale jinak se jedná o (zw – ww II)
Steyr – pohodovka na závěr – ww I+ a sem tam se objeví těžší místo (do ww III+). Začíná se pod vodopádem, což je jistě působivé antré tohoto splutí. Dokonce je zde i jeden jez, který se jezdí po zadku, po břiše a po Sígrovi

Alternace
Lieser – pro trochu větší adrenalin je možné splout tuto perlu (ww II+ – IV), ale to necháme pouze v případě zájmu a skupině zkušených začátečníků
Gail – řeka, která minule vyvolala před splutím paniku a tak jsme jí přejmenovali pro větší klid zúčastněných na Untergail . Potůček hluboko sevřený v dlouhé soutěsce, který se postupně mění v dravou řeku, aby se vzápětí uklidnil a nabídl pohodový dojezd. WW I+ – IV-
Lassing – říčka, která má málokdy vodu, ale květen bývá nadějný. Pohodová ww II se zhruba v polovině splutí razantně změní na ww IV-. Do toho hluboký kaňon a neskutečně průzračná voda.

Doprovodný program
Bobovka v Lienzu a odpolední dobrovolné výšlapy do hor – soutěsky, vyhlídky, možnost via feraty

Po celou dobu vám budou k dispozici zkušení vodáčtí průvodci s certifikací a hromadou kurzů, kteří se budou starat o vaší bezpečnost. Zázemí poskytne i autobus, který bude stínovat sjížděné úseky a je tedy možné téměř kdykoli jízdu ukončit, či přerušit.

Večery budou ve znamení romantiky u ohně, o kytary a další hudební nástroje nebude nouze, zakousnete grilovanou kýtu a osvěží i točené pivko.
Taky už se nemůžete dočkat? 😀

Informace v kostce:
Odjezd: středa 16.5. v 5:00 z Vlašimi od zimního stadionu
Návrat: neděle 20.5. kolem 22:00
Doprava: autobus
Ubytování: ve vlastních stanech v kempech
Strava: vlastní (vyjma prvních dvou večeří)
Cena: 5700 Kč – obsahuje dopravu, veškeré vodácké vybavení (kvalitní vesta, neoprén, boty do vody, bunda, helma, loď) poplatky za kempy, vodácké instruktory. Jako bonus máte od Zajdatouru 2x večeři zdarma (grilované maso a kýta)
Přihlášení: potvrzením přihlášky zde na fcb a zaplacením nevratné zálohy 1000 Kč nejpozději do 29.4.2018 na účet 4867214309/0800. Jako variabilní symbol uveďte své telefonní číslo, potvrdíme příchozí platbu. Je možné zaplatit jednorázově celou sumu.
Max. počet účastníků: 40 – po zkušenostech z minulých ročníků a oblíbenosti této akce, doporučuju zaplatit zálohu co nejdřív
Moc se na vás těšíme
Zajda a spol.



- tuto aktivitu zajištuje parta nadšenců ze zajdatour.cz

 

 

 

Česká Republika

+420 775 149 718 , +420 607 154 842

info@zajdatour.cz

www.zajdatour.cz




Úvodní stránka Vodácký obchod Půjčovna lodí České Budějovice Půjčovna lodí Pardubice Kanoeclub SeaKayaker.cz ..
©2024 Ka-servis.cz